zondag 3 april 2011

Nog iets bijzonders gezien?

Kent u dat? Je zit op een mooi plekje naar bijvoorbeeld een wolk spreeuwen te kijken. Ze maken collectieve tekeningen in de lucht, van die voortdurend van vorm veranderende 'inktvlekken'. Ik word erg blij van dit soort natuurverschijnselen. Ik raak dan ook altijd wat in verwarring als er op zo'n moment iemand met een volledige vogelaar-PSU nadert en vraagt: Nog iets bijzonders gezien...

Eerlijk, het is geen oordeel, het is oprechte verwarring. Want wat zeg je dan? Ik kijk, althans dat denk ik, zo anders naar natuur dan de meeste vogelaars. Ik kan bijvoorbeeld enorm genieten van zo'n 'doodgewoon' veertje van een gaai. Wat mij betreft is dit poëzie.



Een gaai gaat nooit zonder gerucht...

3 opmerkingen:

  1. Je zou kunnen antwoorden: Jazeker heb ik dat, het is toch bijzonder hoe zo'n zwerm Spreeuwen ogenschijnlijk gelijktijdig zwenkt en collectieve tekeningen in de lucht maakt... Het gaat zo snel, ik kan niet eens zien of er een roze tussen zit ;-))

    BeantwoordenVerwijderen
  2. :)

    Ik ben ook blij met een veertje en een vogeltje wat naar mijn beleving zo bijzonder zijn weg vindt in de lucht. Sommige dingen kun je niet delen, die houdt je voor jezelf of je schrijft er een mooi stukje over.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. u bent een waar voorvechter voor het behoud van kwaliteit...

    BeantwoordenVerwijderen