woensdag 13 april 2016

Prentenboek van de Nederlandse fauna

René Nauta en ik zijn al een tijdje bezig met schrijven, tekenen en foto's verzamelen. Dat alles voor een nieuw boek over prenten van Nederlandse zoogdieren, vogels, insecten, amfibieën, reptielen et cetera. Hier en daar hebben we al genoemd dat we er mee bezig zijn, maar omdat er meer initiatieven zijn op dit gebied, willen we het nu echt breed bekend maken.
Het wordt deel 2 in de EXTRA-reeks. We volgen de opzet van het hoofdstuk Tracking in het Bushcraft Handboek (zie foto) van René en Beke, dat in november 2015 verscheen. Het nieuwe boek, dat we waarschijnlijk weer in eigen beheer gaan uitgeven, zal dezelfde sfeer en kwaliteit hebben. Natuurlijk gaan we nu veel uitgebreider in op de verschillende diersoorten, met meer diepgang en veel ruimte voor foto’s en tekeningen.
Een boek schrijven is veel werk, maar we werken er met ongelofelijk veel plezier aan. We hopen het boek in het voorjaar van 2017 te kunnen presenteren. In de tussentijd verklappen we niet al te veel, maar we kunnen het vast niet laten af en toe iets te laten zien. Kortom: je hoort nog van ons!

Een pagina uit het Bushcraft Handboek. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten