zaterdag 5 september 2015

Wilde plekken #2 - Trimmende dassen

Voor de ottermonitoring in het zuidelijk deel van de Kop van Drenthe hebben Tonnie Sterken en ik drie camera's geplaatst op strategische plekken (denken we). Twee daarvan zijn stekken die je niet meteen als 'wilde plek' herkent. Zie daarvoor ook de eerste aflevering van deze rubriek. Maar dat is waarschijnlijk vooral een menselijke perceptie.

Die derde plek is wel een wild juweeltje. Erg makkelijk kom je er niet: nat, hoog gras, dicht struikgewas. Kortom een prima plek om een iconisch wilde naam voor te bedenken, zoiets als ... de Leidsestraat. Want zo noemt Tonnie het. Het is een wildwissel over een 'landbruggetje in een zeiknat gebied waar dagelijks verschillende diersoorten langs wandelen.

De laatste tijd laat de otter het echter even afweten, maar er is zoals gezegd meer te beleven zoals deze trimmende dassen. Om 21.25 uur komen ze gezamenlijk aanrennen om 2 minuten later weer terug te gaan richting de burcht. Het is een leuk gezicht. Zo vaak zie je dassen niet rennen. En al helemaal niet door de Leidsestraat.Geen opmerkingen:

Een reactie posten