vrijdag 1 oktober 2010

Goaty Pumpkin Pasta

Hierbij voor de liefhebbers het recept van de Goaty Pumpkin Pasta

Goaty Pumpkin Pasta

Gerecht voor 4 personen

Neem zoveel mogelijk biologische ingrediënten

Benodigdheden

400 gram Tagliatelle
1 middelgrote pompoen
1 ui
1 teen knoflook
1 eetlepel Italiaanse keukenkruiden (liefst vers, dan van alles wat)
Flinke scheut tomatenketchup
4 tot 6 zongedroogde tomaatjes
1 eetlepel groene pesto
Scheut kookroom, melk of sojaroom
100 gram zachte geitenkaas
Handje pijnboompitten
Zout en peper
Balsamicocreme
Paar blaadjes basilicum
Geraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan, hapjespan of wokpan. Zet ze daarna weg.
Snijd de ui fijn, pers de knoflook en fruit deze een paar minuten zachtjes aan in olijfolie of zonnebloemolie. Snijd ondertussen de van zaden ontdane pompoen in kleine stukjes, voeg toe aan de uien/knoflook en bak de pompoen even stevig aan. Draai vuur lager en voeg een paar scheuten tomatenketchup, zout, peper en de Italiaanse kruiden toe. Roer geheel goed door en laat minuut of twintig sudderen tot de pompoen nog enigszins stevig is. Doe de helft van de pompoenprut in een kom of grote beker, voeg de zongedroogde tomaatjes, pesto, room, zout en peper toe. Pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde puree. Voeg de puree bij de overgebleven blokjes en warm het geheel nog even goed door. Kook ondertussen (of iets eerder) de Tagliatelle beetgaar. Verdeel de pasta over voorverwarmde borden (gerecht wordt snel koud) en doe daarop een flinke schep van de pastaprut. Verdeel de geitenkaas in kleine stukjes over het gerecht en strooi de geroosterde pijnboompitten erover. Met een Jonnie Boer-achtige handbeweging een paar kriebels balsamicocreme erover en garneren met de basilicum-blaadjes. Naar behoefte Parmezaanse kaas over het gerecht strooien.

Lekker met glas stevige rosé.

Ik at het met vooraf brocolliroomkaassoep en een toetje van perenkwarktaart. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten