zaterdag 18 december 2010

Frui(d)koek

Voor de liefhebbers het recept van de Frui(d)koek:

Neem weer zoveel mogelijk biologische ingrediënten.

350 gr zelfrijzendbakmeel
100 gr donkere basterdsuiker
1 flinke eetlepel appelstroop of 2 eetlepels honing
1,5 el koekkruiden
snuf zout
250 ml melk
50 gr roomboter
75 gr rozijnen
50 gram gedroogde abrikozen of appel (in kleine stukjes gesneden)

Verwarm de oven voor op 170 graden. Laat de boter een beetje zacht worden. Zeef het meel in een grote kom. Voeg overige ingrediënten toe. Mix met een handmixer tot een gladde substantie. Stort dit in een ingevet bakblik van ongeveer l liter.

Bak de Frui(d)koek in ongeveer 60-70 minuten gaar. Op het eind af en toe even prikken met een breinaald. Als ie er droog weer uitkomt, is de koek gaar.

Smacznego!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten