vrijdag 24 augustus 2012

Natuurspoorjournaal #16 - Over egels en Noorderzon

Stadse egelpoep.
Noorderzon. Het is fijn om daar te zijn. Ik hou van kunst, van theater, van muziek. Ik geniet van mensen die dat doen waar ze heel goed in zijn en daarmee andere mensen verwonderen, irriteren of juist weer ontroeren.

Ik zag een leuke show van komiek Gigalov en genoot van het eigenzinnige geluid van The Silhouettes. Maar wat me het meest verwonderde was een visuele voorstelling in mijn eigen theater. In de hoofdrol een egel. Midden in de Oude Boteringesstraat, op weg naar het Noorderplantsoen, lag voor de Doopsgezinde kerk een kleine drol. Onmiskenbaar van zo'n uit de kluiten gewassen spitsmuis met stekels. Ik keek om me heen zag niets dan stenen. Op een enkele plek probeerde een grasspriet iets van de natuur te laten zien.

Maar ik zie hem gaan. Schuifelend door de stad, op zoek naar iets eetbaars. Ik hoor het gesnuffel, het gesmak als er toch ergens een stadsslak opduikt en ik zie voor me hoe hij even om het hoekje gaat om zijn behoefte te doen. Weet hij veel dat het niet zo netjes is vlak voor een kerkdeur. God zal het hem vast niet kwalijk nemen.

Zingen kan ik niet. Teken en schilderen is aan mij niet besteed. Een muziekinstrument begint spontaan te huilen zodra het in mijn handen valt. Ik ben geen kunstenaar. Helaas. Maar de kunst van het visualseren beheers ik tot in de puntjes. Jammer dat mijn theater maar heel klein is. Anders zou ik het graag met anderen delen. Het liefst ergens op Noorderzon.

2 opmerkingen:

  1. Er staat zelfs een officieel bordje in de stad dat waarschuwt voor overstekende egels: http://gelkinghe.weblog.nl/oosterpoort/gemeente-vervangt-illegaal-egelbordje-door-officieel-exemplaar/
    Dit vervangt een eerder bordje dat op een dag verdween, maar op wonderbaarlijke wijze weer ontdekt werd! Zie de vervolglinks obnder het strukje.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Er zouden meer van dat soort bordjes moeten komen, alleen al vanwege de vrolijkmakendheid. Of het ook helpt...

    BeantwoordenVerwijderen