zondag 3 november 2019

Terug naar Rottumerplaat is uit!

Daar is ie dan: Terug naar Rottumerplaat, het boek dat we schreven over ons vier maanden durende verblijf als vogelwachters op Rottumerplaat.

Blije schrijvers. (foto Ed Molenaar)
Afgelopen vrijdag presenteerden we het boek in het Lauwersnest, het activiteitencentrum van het Nationaal Park Lauwersmeer. Tegen de prachtige achtergrond van de Global Flyway, de trekroute waar veel trekvogels die wij afgelopen jaar rondom Rottumerplaat aanschouwden gebruik van maken.

Een van de pagina's uit het boek. 
We vertellen in dagboekvorm - in woord en beeld - over ons streven naar een eenvoudiger bestaan maar ook over de grote dynamiek van zand, zee en wind. Over de soms ontelbare hoeveelheid vogels, de bijzondere zoutplanten en opvallende strandvondsten. De worstelingen komen eveneens langs, bijvoorbeeld dat onze aanwezigheid soms óók verstorend werkt op de vogels. Maar bovenal blijkt dat we genieten van dit natuurleven. Voor ons draagt het bestuderen van de natuur namelijk bij aan het levensgeluk, zoals de beroemde natuurvorser Jac. P. Thijsse bijna honderd jaar geleden al beweerde.

Het boek dat 240 pagina's telt is voor € 29,95 verkrijgbaar in iedere boekhandel en tot het einde van het jaar ook via het winkeltje van Lauwersnest, het activiteitencentrum Lauwersmeer, De Rug 1, Lauwersoog. Daar is tot die tijd ook een kleine foto-expositie met een aantal foto's uit het boek.
Hartelijk dank voor alle leuke berichten gedurende het seizoen en wellicht tot ziens op een van de lezingen over ons boek. De agenda kun je vinden in de zijbalk en hieronder:

Aanmelden is meestal noodzakelijk en kan via de websites van de betreffende locaties. Als de inschrijving gestart is, staat het vermeld en/of is de link naar de website actief.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten